You are here

Acasa

Rillette de somon

Rillette de somon

250 gr file somon crud (fara piele)
125 gr somon afumat
50 gr unt (la temperatura camerei)
2 linguri smantana acra (fermentata; sau creme fraiche)
1 lingura ulei de masline neutru
2 linguri ceapa verde mica tocata (chives; sau putin marar)
5 fire patrunjel tocate
1 lingurita hrean (din borcan)
1/2 lamaie
sare, piper, chili

Pentru somon
300 ml lapte
1 foaie dafin
1 lingura Pernod (sau 1 steluta anason)
cateva fire ceapa verde (sau 1/2 ceapa foarte mica)
sare

Se pune la fiert laptele cu restul ingredientelor pentru somon. Se pune fileul de somon presarat cu putina sare in lapte, se acopera cu hartie de copt (sa vina in contact cu pestele) si apoi cu capac. Se stinge focul si se lasa 15 minute. Dupa acest timp se strapunge somonul in partea cea mai groasa cu varful unui cutit si se verifica sa fie roz pal pana in centru (semn ca e facut). Daca nu e facut il mai lasati in lapte, altfel ridicati capacul si hartia de copt si lasati sa se racoreasca somonul in lapte.
Tocati marunt somonul afumat.
Cand il puteti manevra cu mana, il scoateti din lapte si il faramitati intr-un bol pe care-l dati la frigider 30 minute (sau 10 minute la congelator, daca va grabiti). Ideea e ca somonul sa fie racit complet, fiindca vine pus peste unt si smantana si nu dorim sa le topeasca.
Intr-un bol frecati untul cu uleiul pana devine ca o crema. Adaugati smantana si omogenizati.
Adaugati peste crema de unt cele doua tipuri de somon si omogenizati cu o furculita. Adaugati si verdeturile tocate.
Urmeaza condimentarea: adaugati sucul (3 linguri) si coaja rasa de la lamaie, piper negru si chili dupa gust, hreanul. Amestecati bine si gustati. Adaugati daca mai simtit nevoia suc de lamaie, hrean sau condimente. Adaugati sare daca e necesar.
Puneti pasta intr-un borcan si pastrati la frigider pana aveti nevoie de ea.

Mod de servire: 
Se va servi la temperatura camerei, pentru a redeveni tartinabila. Rezista 2-3 zile la frigider.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter