You are here

Acasa

Rouille

½ ardei gras roşu
1 felie de pâine albă de campagnie (adică mai tare) groasă de vreo 5 cm. şi fără coajă
2 ardei iuţi mici
10 frunze de busuioc, rupte mare
4 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi mare
½ linguriţă de sare de mare
¼ linguriţă de piper negru, proaspat măcinat
6 linguri de ulei de măsline extra virgin

Încălzeşte apă la foc mediu-mic până când începe să fiarbă uşor.
Curăţă membrana aceea albicioasă de pe interiorul ardeiului gras şi taie-l în bucăţi mari. Ţine ardeiul gras în apa încălzită la punctul 1 pentru 5 minute.
Scoate deoparte bucăţile de ardei astfel înmuiate eventual pe un şerveţel de bucătărie ca să se absoarbă apa rămasă pe ardei.
Înmoaie pâinea în aceeaşi apă şi apoi stoarce-o
Pune toate ingredientele (în afare de ulei) în blender şi amestecă turnând uleiul treptat.
Poate servit imediat sau în 2-3 săptămâni dacă e ţinut la frigider sau pe termen nelimitat dacă este congelat.
Se poate servi aşa cum e sau poate fi amestecat cu maioneză.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter