You are here

Acasa

Salau cu mamaliga si sos de iaurt

Salau cu mamaliga si sos de iaurt

400 g file de şalău
apă, mălai, sare – pentru mămăligă;
sare şi piper după gust;
1 lingură de ulei vegetal
un sos de iaurt cu usturoi sau un mujdei de usturoi clasic

Dacă porniţi de la peşte congelat, lăsaţi-l să se decongeleze lent, în frigider, peste noapte.
Tăiaţi filèul în bucăţi de circa 100 g bucata, cu o grosime cât mai uniformă. Spălaţi filèurile şi uscaţi-le cu hârtie absorbantă. Asezonaţi cu sare şi piper.
Încingeţi o tigaie antiaderentă unsă cu ulei. Prăjiţi fileurile la foc mediu spre mare, 3 – 5 minute (în funcţie de grosime) pe o parte, întoarceţi-le cu grijă să nu le rupeţi (folosiţi una – două spatule de lemn în acest scop) şi mai prăjiţi-le 2 – 4 minute pe cealaltă parte.
Mămăliga o preparaţi înainte de a prăji peştele.

Mod de servire: 
Se serveste cald cu un pahar de vin alb sec alaturi.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter