You are here

Acasa

Salau cu piure de naut si cu sos de orez

Salau cu piure de naut si cu sos de orez

600 g file de salau
3 linguri ulei de masline
30 g unt
1 lamaie
sare

Pentru piure:
400 g naut
1 tija de telina
supa concentrata de legume
6 linguri ulei de masline

Pentru sos:
150 g orez
1 ceapa mica
1 fir de praz
1 pahar vin alb
2 linguri ulei de masline
600 ml lapte
50 g mascarpone
1 praf de sofran

Pentru decor:
frunzulite de patrunjel
1 fir de praz

Se calesc intr-o lingura de ulei incins tija de telina taiata cubulete, se adauga nautul si se toarna peste ele supa concentrata de legume cat sa le acopere. Se fierb circa 45 de minute.
Se paseaza cu ajutorul unui mixer si se bate piureul obtinut cu restul de ulei de masline.
Se caleste in ulei incins prazul si ceapa tocate, se adauga orezul si se prajesc pana devine sticlos, apoi se toarna vinul si se lasa sa fiarba pana cand se evapora.
Se toarna laptele cald si se lasa la fiert 30 de minute, apoi se incorporeaza sofranul si mascarpone cu ajutorul unui mixer.
Se curata pestele de solzi si de oase si se taie portii de 150 g (nu se curata pestele de piele).
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste pestele care a fost presarat cu putina sare in prealabil (timpul de prajire variaza in functie de grosimea fileului), apoi se adauga untul si zeama de la lamaie si se lasa sa fiarba circa 2 minute.

Mod de servire: 
Se pune pe farfurii cate 2 linguri de piure de naut cu telina, se asaza deasupra cate o bucata de peste, se toarna peste ele sos de orez cu sofran. Se decoreaza cu frunzulite de patrunjel si fasiute de praz prajit.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter