You are here

Acasa

Salau cu piure de telina

Salau cu piure de telina

600 g file de şalău
3 linguri ulei de măsline extravirgin
30 g unt
1 lămâie, sare

pentru piure:
400 g năut
1 tijă de ţelină
supă concentrată de legume
6 linguri ulei de măsline extravirgin

pentru sos:
150 g orez
1 ceapă mică
1 fir de praz
1 pahar vin alb
2 linguri ulei de măsline extravirgin
600 ml lapte
50 g mascarpone
1 praf de şofran

Căleşte într-o lingură de ulei încins tija de ţelină tăiată cubuleţe, adaugă năutul şi toarnă peste ele supă con­centrată de legume cât să le acopere. Fierbe-le circa 45 de minute. Pasează-le cu ajutorul unui mixer şi bate piureul obţinut cu restul de ulei de măsline.

Căleşte în ulei încins prazul şi ceapa tocate, adaugă orezul şi prăjeşte-1 până devine sticlos, apoi toarnă vinul şi lasă-1 să fiarbă până când se evaporă. Toarnă laptele cald şi lasă la fiert 30 de minute, apoi încorporează şo- franul şi mascarpone cu ajutorul unui mixer.

Curăţă peştele de solzi şi de oase şi taie-1 porţii de 150 g (nu curăţa peştele de piele). Incinge uleiul într-o tigaie şi prăjeşte peştele care a fost presărat cu puţină sare în prealabil (timpul de prăjire variază în funcţie de grosi­mea fileului), apoi adaugă untul şi zeama de la lămâie şi lasă să fiarbă circa 2 minute.

Pune pe farfurii câte 2 linguri de piure de năut cu ţelină, aşază deasupra câte o bucată de peşte, toarnă peste ele sos de orez cu şofran.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter