You are here

Acasa

Saramura de pesti mici

Saramura de pesti mici

250 gr stavrid mic
250 gr macrou mic

saramură din:
1 ceapă roşie
1 roşie mare
1 ardei capia
1 ardei iute
1 vârf de boia
1 pahar de vin
300 ml apă
un mujdei din 2 căţei zdraveni de usturoi
1 legătură pătrunjel
sare marină, piper, o lingură ulei

Curăţaţi peştele, spălaţi-l în apă rece şi uscaţi-l bine pe prosoape de bucătărie. Stropiţi cu puţin ulei şi presarăţi piper.
Încingeţi grătarul şi presăraţi sare (mai grunjoasă). Fiecare peşte se frige cu grijă (trebuie să fie spaţiu între ei, să-i puteţi întoarce fără să se rupă). Câte 1 minut şi jumătate pe fiecare parte, nu mai mult. Îi scoateţi într-o farfurie adâncă sau un castron.
Turnaţi saramura fierbinte peşte peste, lăsaţi câteva minute să se pătrundă carnea cu arome şi serviţi cu mămăliguţă.
Pentru o atmosferă şi mai autentică, completaţi cu un Jidvei rece, fie el şi demisec.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter