You are here

Acasa

Sardine cu portocale

Sardine cu portocale

4 sardine mari sau 8 mai mici
3 portocale
4 frunze de dafin
o lingură cu capere
o linguriţă cu boia dulce
60 g unt
o ceapă albă
o linguriţă cu amidon alimentar
ulei de măsline
sare
piper
pătrunjel

Sardinele se curăţă, se eviscereaza şi se spală. Se ung în interior şi exterior cu ulei, se condimentează cu sare, piper şi boia dulce după gust.

In fiecare sardină se introduce câte o frunză de dafin, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 20 de minute, se stropesc cu suc de portocale, se presară pătrunjel tocat şi se mai lasă cinci minute.

Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge jumătate din unt într-o cratiţă, se căleşte ceapa două minute apoi se adaugă sucul de portocale rămas, o linguriţă cu coajă de portocală rasă, sare şi piper.

Se fierb 5-10 minute, se adaugă amidonul dizolvat în puţină apă şi se fierbe totul la foc mic până se îngroaşă.

Mod de servire: 
Se toarnă sosul peste sardine, se presară caperele şi se servesc imediat.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter