You are here

Acasa

Somn umplut cu trufe

Somn umplut cu trufe

200 gr file de somn fără piele,
sare,
piper,
sucul a jumătate de lămâie
2 cartofi,
1 morcov,
1 bucată de ghimbir,
1 ardei iute roşu,
2 ouă,
1 lingură de miere,
2 linguriţe garam masala (sau condimente în amestec: cuişoare, scorţişoară, nucşoară etc.),
unt şi ulei de măsline ,
ulei pt prăjit chifteluţele

Somnul se sărează, piperează, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă deoparte.
Cartofii se curăţă, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert se pasează. Morcovul şi ghimbirul se curăţă şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Ardeiul iute se curăţă de vene şi seminţe şi se toacă mărunt. Morcovul, ghimbirul şi ardeiul iute se călesc în ulei de măsline.
Somnul se prăjeşte pe ambele părţi în unt şi ulei de măsline, apoi se pasează cu o furculiţă.
Întrun bol se amestecă cartofii pasaţi, somnul, legumele călite. Se adaugă ouăle, mierea şi condimentele. Se amestecă bine. Se potriveşte de sare. Se încinge uleiul (cantitate suficientă pentru a prăji chifteluţele în baie de ulei fierbinte). Cu o linguriţă se formeză chifteluţe şi se pun în uleiul încins. După ce se prăjesc se scot pe şervet absorbant. Se pastrează la cald până se prăjeşte întreaga cantitate.

Mod de servire: 
Se servesc cu un dip obţinut prin mixarea în blender a 500 gr de iaurt, o piersică tăiată cubuleţe, un ardei iute mic (facultativ), sare după gust
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter