You are here

Acasa

Somon cu dovlecei, rosii si usturoi

Somon cu dovlecei, rosii si usturoi

4 fileuri somon (600 g)
sucul unei jumătăţi de lămâie
sare
piper măci­nat
ulei pentru prăjit

Pentru garnitură:
2 linguri ulei
350 g dovlecei mici
usturoi
300 g roşii
sare
piper

Fileurile de peşte le speli, le ştergi şi le stropeşti cu sucul de lămâie. Presari pe ele, după gust, piper şi sare, apoi le dai la frigider pentru 1 oră. Prăjeşti apoi peştele în ulei, la foc mediu, timp de 4 minute pe fi­ecare parte.

Pe măsură ce se prăjesc, scoţi bucăţile de somon pe hârtie absorbantă, pentru a elimina surplusul de ulei.

Speli dovleceii, le îndepărtezi cotoarele şi îi tai cu­buri, pe care le prăjeşti în ulei încins. Adaugi ustu­roiul tocat mărunt, roşiile curăţate de pieliţă şî tăiate cubuleţe.

Condimentezi, după gust, cu sare, piper şi cimbru. Amesteci bine, apoi acoperi tigaia cu un capac şi mai laşi pe foc 10 minute.

Mod de servire: 
Serveşti somo­nul prăjit cu sosul alături.
Voteaza reteta: 
Average: 5 (1 vote)

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter