You are here

Acasa

Somon gatit incet

Somon gatit incet

Acum sa nu va inchipuiti ca trebuie sa va miscati incet in bucatarie cand pregatiti aceasta reteta :).............este gatit la 120 grade timp de 30 minute !!!

4 fileuri somon
3 cepe mari
felii de portocale
1 lamaie
coriandru
sare
piper
si alte ierburi aromate...la alegere

Reteta este pe cat de simpla pe atat de usor de realizat. Intai taiati cepele nu foarte marunt, taiati o portocal in felii mai groase.
Puneti fileurile pe un pat de ceapa, felii de portocale, coriandru si alte ierburi aromatice. Proportia trebuie sa fie bine stabilita ca sa nu pierdem din aroma somonului.
Secretul este sa preincalziti cuptorul la 120 grade si prajiti/coaceti/fierbeti somonul timp de 30 minute. Toate aceste procese se intampla (prajiti/coaceti/fierbeti) cand dati la cuptor un peste la aceasta temperatura pt un timp mai lung (30 min.).
Patul de ierburi, ceapa si portocala are scopul de a absorbi grasime care se topeste in timpul coacerii iar pestele devine usor parfumat. Din aceasta cauza este importanta proportia dintre peste si patul de ierburi pe care il asezam.
Dupa cum vedeti din poze nu se schimba nimic din felul cum arata pestele........va spun eu, se schimba gustul.....o delicatesa !!!



Mod de servire: 
Acest fel de preparare a somonului merge foarte bine cu o salsa proaspata de mango.
Voteaza reteta: 
Average: 5 (1 vote)

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter