You are here

Acasa

Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala

Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala

-4 rondele de somon
-1 portocala taiata bucati
-coaja rasa de la o portocala
-coaja rasa de la o lamaie
-cateva picaturi ulei de masline
-sare
Pentru sos:
-un cub de unt(circa 25 g)
-3-4 linguri de faina
-250 ml sampanie
-zeama de la o portocala
-1 portocala taiata cubulete
-un strop de sare
-putin piper alb

Se condimenteaza fileurile cu sare si se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline.
Se face un amesctec din coaja rasa de lamaie si coaja rasa de portocala.
Fiecare fileu se presara pe deasupra cu amestecul.
Se aseaza intr-un vas in care am adaugat feliile de portocala si putina apa si se dau la cuptor.
Din cand in cand se stropesc cu sosul din vas si daca este nevoie se mai adauga cate putina apa.Cand sunt gata rumenite se scot pe un platou.
Separat se "confectioneaza" sosul.Intr-o tigaie se topeste untul; se adauga in ploaie faina amestecand continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase.(Cantitatea de faina poate varia in functie de cat de vascos vrem sosul.)Se stinge cu sampanie, turnand putin cate putin si amestecand cu ajutorul telului.Se adauga apoi zeama si cubuletele de portocala .Se amesteca pentru o buna omogenizare.Se condimenteaza cu sare si piper alb, dupa gust.
La final acest sos se adauga peste peste.

O reteta delicioasa pe care o gasiti aici

Voteaza reteta: 
Average: 5 (1 vote)

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter