You are here

Acasa

Somon la gratar cu salsa picanta de prune

Somon la gratar cu sala picanta de prune

file de somon
ceapa verde, tocata
praz tocat marunt,
suc ​​de lamaie, sau mai mult de gust
100g prune tăiate în sferturi
2-3 linguri de coriandru tocat marunt
1 ardei iute, fara semințe și tocat
5 linguri ulei de masline extra virgin
sare si piper dupa gust
vârf de cuțit de zahăr

Se taie ceapa verde si prazul marunt dupa care punem putina sare si zeama de lamaie si le lasam la marinat 30 min.

Intre timp curatai si spalati bine fileul de somon, dupa care il dati cu un praf de sare si-l asezati pe gratarul incins. Prajiti aprox. 3 min. pe fiecare parte.

Punem prazul, ceapa si toate celelalte ingrediente intr-un bol de dimensiuni medii și se amestecă bine. Gustati de sare si piper, zahar si suc de lamaie dupa gust (in functie de cat de dulci sunt prunele).

Salsa se lasa la temperatura camerei, timp de cel puțin 10 minute pentru a se amesteca putin aromele.

Mod de servire: 
Se toarna salsa de prune peste somonul cald.
Voteaza reteta: 
Average: 5 (1 vote)

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter