You are here

Acasa

Somon la gratar, cu sirop de artar si usturoi

Somon la gratar, cu sirop de artar si usturoi

Ingrediente (pentru 4 portii):
- file de somon 800 g
- ceapa verde 3 fire
- usturoi 2-3 catei (12 g)
- sirop de artar 3 linguri
- ulei de masline 2 linguri
- sos de soia 1 lingura
- lamaie 1 buc.
- sare, piper

Spalati fileul de somon si taiati-l in patru bucati egale. Intr-un bol, amestecati siropul de artar, uleiul, ceapa verde (taiata rondele subtiri) si usturoiul (trecut prin presa). Omogenizati si adaugati sucul de la jumatate de lamaie, sosul de soia si un pic de sare si de piper macinat. Acoperiti cu aceasta marinada fileurile de somon (intr-o punga sau cutie care se poate inchide ermetic) si lasati-le 30 de minute. Incingeti gratarul si puneti bucatile de somon cu pielea in jos. Atentie, nu scuturati somonul de marinada, ci lasati ceapa si usturoiul care s-au “lipit” de el! Dupa 4-5 minute, intoarceti somonul si pe partea cealalta.

Mod de servire: 
Luati-l de pe foc si asezati-l pe farfurii, alaturi de bucati de lamaie si o garnitura pe placul vostru.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter