You are here

Acasa

Somon marinat la gratar

Somon marinat la gratar

4 medalioane de somon,
1 căpățână usturoi,
zeama de la 2 lămâi mari,
3 linguri ulei de măsline,
1-2 crenguțe de rozmarin,
1 lingură pătrunjel proaspăt tocat,
200 ml vin alb,
sare,
piper.
Sos:
sosul de la marinată,
2 linguri unt,
2-3 linguri iaurt gras.
Garnitură:
Roșii cherry la grătar,
Broccoli călit în unt.

Medalioanele de somon se spală bine. Se pun într-un castron și se condimentează cu sare și piper. Într-un castronel amestecăm usturoiul pisat cu uleiul de măsline, vinul alb, zeama de la lămâi, rozmarinul curățat de pe crenguțe și pătrunjelul tocat mărunt. Se dă la rece pentru minim 30 minute.
Încingem grătarul. Scoatem somonul din marinată și se pune pe grătar. După 2-3 minute se întoarce ușor cu o paletă lată (să intre tot peștele sub ea). Se lasă să se frigă încă 2-3 minute. Se scoate pe un platou și se păstrează la cald.
Pentru sos, încingem 2 linguri de unt, adăugăm marinata și dăm 2-3 clocote, după care se oprește focul și se lasă un pic la răcit și adăugăm iaurtul.

Mod de servire: 
Servim somonul cu garnitură de legume, felii de lămâie și sos deasupra.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter