You are here

Acasa

Somon pe pat de taietei de orez

Somon pe pat de taietei de orez

4 fileuri de somon
ulei
Ingrediente pentru sos:
2 linguriţe de pastă miso
2 linguriţe de oţet balsamic
2 linguriţe sos de soia
1 linguriţă de paprika afumată

Ingrediente taietei:
200g tăieţei de orez
3 linguri ulei
3 căţei de usturoi, ras
25g de ghimbir, ras fin
8 cepe verzi, feliate
2 ardei iuţi roşii, tăiaţi subţire
100g germeni de fasole
1 legătură de coriandru, tocat
1 lingură sos de peşte

Fierbe tăieţeii într-o oală mare timp de 3 minute, scurge-i şi dăteşte-i cu apă rece, apoi lasă-i deoparte să se scurgă complet.
Incălzeşte cuptorul la temperatură ridicată. Amestecă pasta miso, oţetul balsamic, sosul de soia şi paprika pentru a obţine un sos miso. Folosind o pensulă de bucătărie, unge fileurile de somon cu sos miso. Aşază somonul într-o tavă unsă cu ulei, cu pielea în jos şi lasă-l la cuptor 6-8 minute.

Intr-un wok, încinge uleiul şi prăjeşte la foc mare usturoiul, ghimbirul, ceapa verde şi ardeii iuţi, timp de 2-3 minute, până când se înmoaie, apoi adaugă germenii de fasole şi coriandrul. Amestecă totul, apoi opreşte focul.

Mod de servire: 
Pentru a servi, adaugă sosul de peşte şi tăieţeii în legumele sotate, amestecă bine, apoi pune totul în farfurii şi aşază somonul deasupra.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter