You are here

Acasa

Sos bearnez

2 linguri otet de vin alb
2 linguri apa
1 lingurita piper alb, macinat grosier
3 linguri tarhon tocat grosier
2 salote tocate
4 galbenusuri de ou
250 g unt nesarat, clarificat
zeama de la o jumatate de lamaie
1 praf de piper cayenne
1 lingura hasmatuchi tocat
.
Se pun otetul, apa si piperul alb intr-o tigaie cu fund gros si se aduc la temperatura de fierbere. Se face focul mai mic si se fierbe 1 minut, sau pana s-a redus cu o treime. Se adauga 2 linguri de tarhon tocat si salotele si se amesteca bine.
Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara lichidul intr-un castron rezistent la temperatura. Se adauga galbenusurile si se amesteca bine.
Se pune castronul deasupra unui vas cu apa care fierbe; baza castronului trebuie sa fie deasupra nivelului apei. Se amesteca bine 5-6 minute, sau pana cand sosul se ingroasa si devine cremos si omogen.
Se pune castronul pe un prosop de bucatarie umed. Incet si treptat, se adauga untul clarificat, turnandu-se in fir subtire si amestecandu-se pana cand sosul este lucios si gros.
Se adauga zeama de lamaie, apoi se asezoneaza cu sare, piper alb si piper de cayenne. Se amesteca 1 lingura de tarhon tocat si 1 lingura de hasmatuchi.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter