You are here

Acasa » Blogs » Angela's blog

Sos rosu de raci

Sos rosu de raci

50 raci
250 g unt
150 g morcovi
150 g ceapa
cimbru
usturoi
70 g rosii
foi de dafin
200 ml vin alb
50 ml cognac
100 g telina
sare si piper

Zarzavaturile se spala si se curata. Morcovii, ceapa si usturoiul se taie in bucati mici si se soteaza în jumatate din cantitatea de unt. Cînd sunt sotate pe jumatate, li se adauga untul si foile de dafin. Racilor vii li se scot intestinele prin coada. Din cantitatea de raci im sfert se introduce în cratita în care au fost sotate zarzavaturile. Peste raci se toarna coniacul si i se da foc. acoperind vasul cu un capac, ca sa arda înfundat, transmitând astfel :miros de alcool legumelor si racilor. Cind flacara s-a stins, se adauga vinul. se acopera din nou si se fierb aproximativ 20 minute. Dupa ce au fiert, racii se scot din vas; la legume se adauga bulionul si esenta de oase, continuînd fierberea înca 10 minute. Rosiile se oparesc, se curata de pielite si seminte, se storc de zeama, se taie în felii subtiri si se soteaza putin cu restul de unt. Acestea se introduc în vasul cu sos împreuna cu piperul si sarea. Racii ramasi se fierb într-o oala separata. Cand fierberea este terminata, se scot cozile tuturor racilor, inclusiv ale celor fierti in sos. Cozile de raci rezul¬tate se introduc in vasul cu sos. Dupa gust se poate adauga si piper alb ca sosul sa fie mai picant.

Mod de servire: 
Se serveste ca atare, ca mîncare, sau cu garnitura de orez, imediat dupa ce a fost preparat.
Voteaza reteta: 
No votes yet
Anunturi: 

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter