You are here

Acasa

Stridii gratinate cu spanac

Stridii gratinate cu spanac

48 stridii,
500g spanac,
o ceapa,
1 catel de usturoi,
unt,
3 linguri de ulei,
piper;

pentru sosul alb
250ml de smantana,
40g unt,
40g faina,
30g de branza rasa,
sare.

Curatati si spalati spanacul.
Puneti spanacul intr-o tigaie cu putina sare si apa si inabusiti-l la foc mic timp de 5 minute, dupa care il scoateti si il tocati mai mare.
Intr-o alta tigaie incalziti uleiul, adaugati spanacul astfel pregatit si il rumeniti timp de cateva minute.
Stridiile, spalate in prealabil, si cu ceapa si usturoiul tocate fin se pun intr-o tigaie, se acopera cu capacul si se tin la foc iute timp de 5 minute, asa incat sa nu se deschida.
Se dau deoparte de pe foc si se scot stridiile, care se lasa sa se zvante.
Zeama rezultata se strecoara si se tine la indemana.
Pentru sosul alb se topeste untul, se incorporeaza faina si smantana si se adauga zeama obtinuta anterior, si se tine pe foc mic pana cand se obtine un sos cremos, usor fluid.
Stridiile si sosul obtinut se pun impreuna intr-o tava unsa cu unt, se presara deasupra branza rasa si se pun in cuptorul incalzit la 220°C timp de 5-10 minute.
Se servesc imediat.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter