You are here

Acasa » Blogs » bucatarul's blog

Supă de pepene galben cu sardele

Supă de pepene galben cu sardele

1 pepene galben bine copt (cam de 800 g – 1kg);
2 cepe medii (poate fi ceapă galbenă sau ceapă roşie);
5 – 6 căţei de usturoi;
2 cutii de sardele în ulei;
4 – 5 linguri de ulei de măsline extravirgin;
2 linguriţe de oţet balsamic de Modena;
sare şi piper după gust.

Tăiaţi pepenele în jumătate şi scoateţi sâmburii cu ajutorul unei linguri;
Curăţaţi coaja şi tăiaţi miezul în bucăţi de 2 – 3 cm;
Daţi pepenele prin blender împreună cu ceapa curăţată şi tăiată în sferturi şi căţeii de usturoi curăţaţi;
Adăugaţi sarea, piperul, uleiul, oţetul şi mixaţi bine totul (dacă supa obţinută vi se pare prea groasă, mai diluaţi cu puţină apă);
Daţi la rece pentru cel puţin o oră înainte de servire.

Mod de servire: 
Se serveşte rece, în boluri, cu sardele din conservă, în prealabil scurse de ulei.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter