You are here

Acasa

Supă Laksa

Supă Laksa

3 linguri de ulei
2 linguri de paeneng curry (sau curry roşu thailandez)
450 ml lapte de cocos
300 ml supă de peşte sau de legume
16-20 cozi de creveţi prefierţi, mari
50 grame paste lungi
2 frunze de kaffir lime (sau de lămâi)
3 linguri sos de peşte
1 lingură zahăr de palmier sau zahăr brun
1 ardei iute
2 cepe verzi
1/2 cană muguri de bambus (opţional)
2-3 ciuperci, tăiate în sferturi
coriandru proaspăt tocat

Încingeţi uleiul într-un wok.
Adăugaţi şi rumeniţi 30-40 de secunde pasta de curry.
Adăugaţi laptele de cocos amestecând şi fierbeţi până când petele roşiatice ale pastei de curry se ridică la suprafaţă.
Adăugaţi supa de peşte.
Adăugaţi ardeiul iute tăiat rondele, mugurii de bambus, ciupercile, zahărul şi sosul de peşte.
Fierbeţi 5 minute şi adăugaţi tăieţeii.
Fierbeţi încă 5 minute, adăugaţi creveţii şi ceapa verde tăiată rondele, lăsaţi să dea totul un clocot şi opriţi focul.

Mod de servire: 
Supa laksa se serveşte fierbinte, în boluri, cu frunze de coriandru proaspăt tocate. Opţional, dacă aveţi, puteţi adăuga tofu pane.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter