You are here

Acasa

Supa crema cu porumb si fructe de mare

Supa crema cu porumb si fructe de mare

250g fructe de mare(creveti, scoici etc.)
2 felii de bacon, tăiate fisii
2 ardei iuti fara seminte si nervuri , tocat
1 ceapa medie, cuburi
1/2 linguriță de sare
1/4 lingurita piper negru
1/2 lingurita de zahar
1 punga de porumb congelat
5 cartofi, se spală și se taie în cubulete
2 cani supa de pui
2 linguri de faina
1 ceasca de lapte degresat

Intr-o tigaie mare incinsa puneti baconul si prajiti-l pana se rumeneste (amestecand ocazional) apoi il scoateti pe un prosop de hârtie sa se scurga de surplusul de grasime.

Adăugați apoi în tigaie ceapa, ardeiul iute, sare, piper, și zahăr (in tigaie a ramas grasimea de la bacon) . Gatiti timp de aproximativ 4 minute, amestecand ocazional, pana cand legumele s-au înmuiat. Se pun apoi si boabele de porumb si continuati sa prajiti pentru 2 minute.
Apoi intr-un blender puneti un sfert din compozitie (cea din tigaie) si omogenizati, dupa care se pune deoparte.
Adauga cartofii in tigaie si prajiti timp de 2-3 minute, apoi se pune supa de pui. Dupa ce a inceput sa fiarba se lasa timp de 7-8 minute, sau până când cartofii pot fii patrunsi cu furculita.

Bateti făina împreună cu putina apa într-un castron mic până cand sunt bine combinate. Pune apoi in tigaie, amestecand constant, timp de aproximativ 1 minut, sau până când se ingroasa ușor.Puneti apoi amestecul de porumb piure la tigaie impreuna cu fructele de mare și laptele. Gatiti pana se incalzeste, aproximativ 3 minute.

Mod de servire: 
Serviti in boluri de supă garnisite cu bacon.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter