You are here

Acasa

Supa crema de dovleac cu peste

Supa crema de dovleac cu peste

500g peste alb
1 jumatate de dovleac
4-5 catei de usturoi
ulei de masline
200ml frisca de gatit
300ml stoc de pui sau legume
2 cepe medii
4 frunze de busuioc
1 lamaie
sare si piper

Taiem dovleacul in jumatate, si punem in el cei 4-5 catei de usturoi, sare, piper si stropim cu ulei de masline.
Dam la cuptor dovleacul pentru 50 minute la o temperatura de 180 grade.
La mine atat a durat, poate sa varieze timpul de coacere in funtie de tipul dovleacului sau al cuptorului.
Oricum ar fi, e gata atunci cand intra furculita in el, punct.
Cand e gata dovleacul il scobim cu o lingura si il punem deoparte.

Intr-o oala calim ceapa(taiata marunt) pana e translucida, apoi punem dovleacul si-l calim in continuare.
Calim aprox. 3-4 minute dupa care turnam frisca de gatit si mai lasam pe foc 2-3 minute.
Binenteles focul este mediu spre mic, ca sa stiti :)

Dam deoparte oala si luam un blender vertical(era sa uit, puneti odata cu smantana si frunzele de busuioc), si
"blendariti" pana ajunge la consistenta pireului.
Dupa ce ati "blendarit" puneti oala pe foc si adaugati stocul de pui sau legume(se gaseste in comert sau puteti sa-l faceti voi),
pe rand cate un polonic si amestecati. Am dat eu ca trebuie 300ml de stoc, dar noi punem pana supa devine mai lichida de consistenta
unei creme. Mai dam 3-4 clocote si e gata.

Pestele se spala si se pune la fiert cu putina sare. Folosim peste alb doar pentru ca contrastul e mai "cool".
Dupa ce a fiert trebuie sa-l dezosati......hehe, asta e, mai trebuie sa si muncim, mai ales ca eu am folosit platica.
Dupa mine e cel mai gustos peste de apa dulce, dar a fost un adevarat cosmar sa o dezosez. Voi puteti folosi orice peste doriti,
preferabil de apa dulce.

Mod de servire: 
Asezati pestele in mijlocul farfuriei si pe langa turnati supa. Puteti sa serviti si cu crutoane de paine prajita, oricum, lamaia o stoarceti in farfurie atat cat va trebuie. Sa aveti pofta !!!
Voteaza reteta: 
Average: 5 (2 votes)

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter