You are here

Acasa

Supa de crab, ardei si menta

Supa de crab, ardei si menta

450 g carne de crab
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 crenguta de menta
2 fire ceapa verde (doar partea alba)
1 ardei capia mic
4 linguri ulei de masline extravirgin
2 felii de pâine
1 1 supa concentrata de legume
1 lime (sau lamâie)
sare
piper

Spala ardeii, taie-i în doua si curata-i de seminte si de nervurile albe din interior. Taie-i fâsiute foarte subtiri. Curata ceapa si tai-o rondele subtiri. Pune-o într-o cratita cu ulei încins împreuna cu ardeiul capia taiat jumatati si înabusa-le la foc mic, apoi adauga ardeiul gras. Mareste flacara putin si caleste-le, condimentându-le cu sare si pi­per, dupa gust.

Când ardeii s-au înmuiat pe jumatate, scoate-i si pune în locul lor carnea de crab spalata bine si taiata în patru bucati. Toarna supa concentrata de legume (sau apa) si fier­be-o 5 minute la foc mediu. Pune ardeii din nou în cratita si lasa totul sa fiarba.

Scoate bucatile de crab si taie-le fâsii; aromatizeaza supa cu menta si cu o bucatica de coaja de lamâie. Adauga fâsiile de crab si amesteca. Toarna supa în 4 castronele, pune deasupra crutoane de pâine si introdu-le în cuptor, sub grill.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter