You are here

Acasa

Supa de fenicul si cod

Supa de fenicul si cod

2 linguri ulei de masline extravirgin
1 praz feliat
1 bulb de fenicul tocat
300 ml vin alb sec
900 ml bulion de peste
125 g conchigliette (paste cochilii mici, pentru supe)
450 g file de cod, fara piele, taiat bucatele
2 rosii, descojite, curatate de seminte si tocate
1 lingura faina de porumb
115 g creveti fierti decorticati
1/2 lingurita sos de ardei iute, sau dupa gust
2 linguri smantana
2 linguri patrunjel proaspat
sare si piper

Se incinge uleiul intr-o oala mare si grea. Se adauga prazul si feniculul si se gatesc circa 5 minute, amestecand ocazional.
Se adauga vinul si bulionul de peste, apoi se da in clocot. Se adauga pastele si se amesteca supa o data, apoi se lasa sa fiarba incet timp de 8 minute sau pana ce pastele sunt aproape fragede.
Se adauga cu grija bucatile de peste si rosiile, impreuna cu sare si piper, dupa gust. Se gatesc la foc mic 1–2 minute.
Intre timp, se amesteca faina de porumb cu 2 linguri de apa, ca sa formeze o pasta. Se adauga aceasta mixtura in supa si se da in clocot, amestecand constant. Se adauga crevetii si se fierbe totul inca 1 minut.
Se adauga sosul iute, dupa gust.

Mod de servire: 
Se adauga smantana si patrunjelul, se amesteca si se serveste supa imediat.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter