You are here
Supa de orez cu fructe de mare
Orez - 150 g
Midii - 1 kg
Creveti - 250 g
Ceapa - 2 buc
Ardei iute - 2 buc
Ardei gras - 2 buc
Unt - 2 linguri
Usturoi - 1 catel
Anason radacina - 1 buc
Supa de legume - 750 ml
Cuisoare - 2 buc
Tarhon - 1 lingurita
Sare
Piper
Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se calesc in unt incins. Se curata anasonul, se spala si se taie marunt. Se caleste si el cu ceapa. Se adauga orezul si se mai caleste totul 2-3 minute.
Se curata ardeii iuti, se spala si se taie inele. Se adauga la mancare impreuna cu supa de legume. Se condimenteaza, se acopera si se lasa la fiert, la foc mic aproximativ 20 de minute. Intre timp se curata crevetii de crusta si se spala. Se curata ardeii grasi, se spala si se taie cubulete.
Separat, spalam midiile sub jet de apa rece si le fierbem in putina apa cu sare circa 3 minute, dupa care se lasa la scurs. Midiile care nu s-au deschis se arunca. Se adauga la supa crevetii si carnea midiilor.
Comentariu nou