You are here

Acasa

Tarta cu andive si somon

Tarta cu andive si somon

500 g foitaj
4 andive
2 fileuri de somon
300 ml smantana
o lingura ulei
1/2 lamaie
unt
sare
piper

Lasi foitajul la dezghetat, la frigider. Incalzesti cuptorul la 180 grade C. Treci cu sucitorul peste foitaj. Ungi cu unt o forma de tort cu pereti detasabili si o imbraci cu 2/3 din foitaj.
Intepi din loc in loc. Opresti foitaj pentru capac ca sa acoperi tarta. Bagi tava la frigider.
Speli andivele, le tai pe din doua, apoi in rondele. Intr-o tigaie adaugi uleiul si calesti timp de 2 minute andivele. Adaugi smantana, apoi condimentezi dupa gust cu sare si piper.
Acoperi tigaia si lasi la fiert 20 de minute.
Cureti fileurile de somon de eventuale pielite si oase si le tai fasii. Le adaugi peste foitajul din tava. Stropesti cu suc de lamaie, sarezi si piperezi. Adaugi compozitia de andive.
Acoperi cu capacul de foitaj si unesti cele doua margini. Intepi cu furculita. In capacul din aluat, tai o mica gaura in centru, pentru a permite aerului cald sa iasa in timpul coacerii.
Bagi la cuptor aproximativ 45 de minute.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter