You are here

Acasa

Tarta cu sardele si mazare

Tarta cu sardele si mazare

5 foi de placinta subtiri, decongelate
500 g sardele
1 ceapa alba medie
1 dl smantana
2 oua
200 g mazare boabe
1 catel de usturoi
5 linguri de ulei extravirgin de masline
sare
piper

Curatati si scoateti solzii sardelelor. Clatiti-le sub un jet de apa rece, lasati-le sa se scurga intr-o sita si uscati-le cu hartie absorbanta de bucatarie. Fierbeti mazarea in apa cu sare, cat sa ramana potrivit de tare, scurgeti-o si lasati-o sa se raceasca.

Ungeti cu ulei patru foi subtiri de placinta. Suprapuneti-le peste cea neunsa, in asa fel incat sa nu se suprapuna colturile nici uneia dintre ele. Asezati-le pe hartie de cuptor si treceti-le pe o tava cu diametru de 24 cm. lasand marginile sa iasa din tava. Intr-un castron, amestecati mazarea cu smantana, jumatate din cantitatea de patrunjel spalat si tocat, impreuna cu usturoiul si cu ouale batute putin.

Curatati ceapa si taiati-o felii subtiri. Asezati ceapa pe fundul foilor de placinta, iar deasupra ei compozitia cu mazare. Acoperiti-o cu sardelele asezate ca niste raze si presarati deasupra patrunjelul ramas. Sarati, piperati si stropiti totul cu un fir de ulei de masline. Incretiti foile de placinta orientandu-le spre interiorul tartei si dati la cuptor 35 de minute, la o temperatura de 180°C.

Mod de servire: 
Scoateti tarta din tava si asezati-o pe un platou rotund; serviti-o calda.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter