You are here

Acasa

Zargan prajit cu sos à la grec de lamaie

Zargan prajit cu sos à la grec de lamaie

Ingrediente (pentru 2 portii):
- zargan 2 buc. (550 g)
- faina 25 g
- usturoi pudra 1 lingurita
- ulei pentru prajit
- ulei de masline 50 ml
- apa minerala rece 50 ml
- lamaie 1 buc.
- patrunjel verde 1 legatura mica
- sare, piper

Curatati bine pestele si spalati-l. Eu am lasat o bucata intreaga (pentru a vi-l putea arata in intreaga sa splendoare), dar pe cea de-a doua am taiat-o in jumatate (pentru a incapea mai usor in tigaie). Stergeti pestele de apa, prin tamponare cu un servet de hartie. Presarati in burta zarganului un pic de usturoi pudra si de piper.
Procedati la fel si cu exteriorul. Puneti faina intr-o farfurie intinsa si dati pestele prin ea, astfel incat sa fie acoperit uniform. Incingeti mai mult ulei intr-o tigaie mare.
Prajiti-l la foc potrivit pana prinde o frumoasa culoare. Scoateti zarganul prajit pe o farfurie tapetata cu servete de hartie (pentru a absorbi grasimea in exces). Pentru sosul à la grec: puneti intr-un castronel, uleiul de masline, sucul de la jumatate de lamaie, apa carbogazoasa rece, un pic de sare si un varf de lingurita de piper macinat.
Bateti cu telul sau cu furculita pana cand obtineti un sos cremos, o emulsie. Adaugati patrunjelul tocat si omogenizati.
Asezati pestele pe farfurii, presarati eventual inca un pic de patrunjel verde tocat si decorati cu felii de lamaie.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter